Op welke datum valt de zoveelste weekdag in een maand

Selecteer de hoeveelste weekdag in een maand of seizoen in bepaald jaar en zie op welke datum deze dag valt. Bijvoorbeeld de derde dinsdag in september (Prinsjesdag), de tweede zondag in mei (moederdag) of de derde zondag in juni (vaderdag).

Bereken datum zoveelste weekdag in een maand

Hoeveelste
Weekdag
Maand
Jaar

Feestdagen op een vaste weekdag in een bepaalde maand

Er zijn verschillende speciale dagen die elk jaar op dezelfde vaste weekdag in een bepaalde maand vallen. Deze dagen zijn belangrijk voor mensen over de hele wereld, omdat ze ons de gelegenheid bieden om belangrijke gebeurtenissen te vieren, herdenken en erkennen.

Een van de bekendste voorbeelden is Moederdag, die elk jaar op de tweede zondag in mei valt. Het is een dag om moeders en moederfiguren te eren en hun liefde en toewijding te erkennen. Veel mensen geven cadeautjes of bloemen aan hun moeder en brengen tijd door met hun gezin om deze dag te vieren.

Vaderdag valt altijd op de derde zondag in juni. Op deze dag tonen mensen hun waardering voor hun vader of vaderfiguur en brengen ze tijd door met hun gezin. Het is een dag om de rol van vaders in ons leven te erkennen en te waarderen.

Op de derde dinsdag in september wordt in Nederland Prinsjesdag gevierd. Dit is een belangrijke dag voor de Nederlandse regering, waarop de troonrede wordt voorgelezen door de koning of koningin. Het is ook een dag waarop veel mensen naar Den Haag komen om de koninklijke stoet te zien en de sfeer van deze bijzondere dag te ervaren.